17 mayıs 2006 danıştay a yapılan saldırı

ithilquessir
simdi siz gelin bana, demokratik, laik turkiye cumhuriyeti’nde bir turban sorunu olmadigini, turbanin sadece bir dini gorusun kisisel uygulmasi oldugunu anlatin. bana diyin ki turkiye’te turban siyasi bir simge degildir, bir takim ideolojik gudumlerin elinde oyuncaga donmemistir.

simdi bana diyin ki universitelerde, devletin memuriyet kurumlarinda iki kisinin turban takmasini engellemenin firsat esitligine ters dustugunu anlatin.

simdi kalkin bana, bir hakim ogluna, vurulanlarin danistay uyelerinin cogunu taniyan bir gence gelin ve islam’a tepkili olmamasini, islamin ne kadar bariscil ve hosgorulu bir din oldugunu anlatin.

bana turkiye’de islam’i halk kitlelerini kiskirtmak icin kullanilmadigini, daha oncesinde yesil kusak cercevesinde sistematik olarak silahlandirilip egitilmediklerini. radikal islamci olusumlarin orgutlenmesinin genis cevrelerce desteklenmedigini soyleyin.

gelin anlatin ki "yücel özbilgin" ’in ailesine yazacagim mektupta onlarin icindeki aciyi biraz olsun hafifleticek bir seyler dokebileyim kagida.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol