14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi

bgat
cumhurbaşkanlığı makamının ne kadar önemli ve hassas bir makam olduğunun bazı kesimlerce daha iyi anlaşılması için son derece yerinde olan bir eylem. burada hangi demokrasiden söz ediyoruz? sadece akıllarınca kurnazlık yapıp da cumhurbaşkanı olabilmek için her türlü yolu deneyen bir siyasi partiye karşı halkı uyarmaktır burada amaç. beş sene önce yüzde otuz ile iktidara gelmiş, bu seneki seçimlerde ise bu yüzdede düşüş yaşaması muhtemel olan, türkiye cumhuryeti’nin (bu arada, entrylerinde küfürün ve argonun alasını yaza arkadaşların, konu türkiye olunca "tc" yazmaları da çok ironik bir yaklaşımdır sanırım.)sahip olduğu en "ben yaptım"cı-"her şeye ben sahip olmalıyım" hükümetinin; seneler öncesine uzanan ve hala da devam eden birçok yakışıksız görüntüler sergilemiş olması, tabii ki "türkiye cumhuriyeti" vatandaşlarını tedirgin etmektedir. ve burada da böyle bir miting yapması gayet normal bir durumdur.

tabii bazı kişileri rahatsız edebilir bu miting. cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ne zaman böyle bir miting yapılmış ki... bu halk kör değil. olabilecekleri gördüğü için de bir şekilde tepki koymak ihtiyacı hissetti. burada anti demokratlık nerede? bu mitingi düzenleyenleri eleştireceğinize, on sene önce şeriatçıların dizlerinin dibince oturan, laik düzene küfür eden, müstakbel cumhurbaşkanı adayının çankaya’ya çıkması halinde olabilecekleri düşünün ve bunları dile getirin lütfen. zira bu daha önemli bir konu.

ayrıca u partinin neden cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir erken seçim kararı alamadığı da ortadadır. koltuk hırsı o kadar işlemiş ki kanlarına, yeterli çoğunluğu sağlayamayacaklarının korkusundan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen sonrasında genel seçime gidilebileceğini ve burada 4 kasım’ı beklemenin gereksiz olduğunu bile açıklayabiliyorlar.

atatürk’ün cumhuriyetinin nasıl bir anlayışa sahip olduğunu, umarız bu mitingle anlarlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol