10 kasım

independence
turkiye sinirlari dahilinde, hangi il icerisinde olursaniz olun ve bu ilin ne kadar ucra ko$esinde ya$iyorsaniz ya$ayin, her sene 10 kasim tarihinde saat tam 09:05 de ulu onder mustafa kemal ataturk’un arkasindan duyulan aciyi kornalarla, sirenlerle, vapur dudukleriyle bir $ekilde en derinlerinizde hissedersiniz. o sirenler sizin bulundugunuz yerde sizi bulur ve icinize i$ler. once bir tuyleriniz diken diken olur, sonra du$unursunuz tum turkiye’nin her kari$ topraginda nicin boyle bir sevgi seli var diye ve hemen ardindan da gozleriniz dolar.

tabi tum bunlar icin once mustafa kemal’i bilmek, anlamak ve sevmek gerekir. aksi durumlarda ise yukarida soyledigim her $ey size gurultu kirliligi gibi gelir, bir an once bitmesini beklersiniz bu seslerin. o sadece 1 dakika suren siren sesleri dahi sizi rahatsiz eder, tipki cumhuriyetin ve demokrasinin de hayatiniz boyunca sizi rahatsiz ettigi gibi.

farkinda misiniz? mustafa kemal ataturk’un topraga kari$mi$ bedeni bile gotunuzun yusuf yusuf etmesi icin fazlasi ile yeterli bir sebep te$kil ediyor, bari her $eyi bir yana birakin, sirf bu duruma saygi duyun. her 10 kasimda hissettiginiz got korkusunu du$unsenize lan? cansiz bir bedenin size ya$attigi korkuyu? du$uncesi bile teninizin buz kesmesine sebep oluyor degil mi sevgili ataturk sevmeyenler? uzuluyorum size be, misal o sizin duydugunuz got korkusu bana ve benim gibi du$unen herkese her 10 kasimda inanilmaz bir gurur kaynagi $eklinde sirayet ediyor. sizin korkulariniz bizim gururumuz oluyor. bak misal biz her 29 ekimde de ayni gururu ya$ariz. sizin got korkunuzla ayyuka cikan enerji, bize heyecan ve ya$ama sevinci olarak geri doner.

mustafa kemal ataturk’e ve gercekle$tirdigi muhte$em ba$arilara di$ bileyen herkesle bir gun bir yerde bir $ekilde hesabimiz var.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol