0531 493 33 81

independence
$ahsima $u $ekilde bir mesaj yollayan numara;

degerli abonemiz. pepsi’nin ba$lattigi yari$madan hattiniz "10 bin tl" para odulu kazanmi$tir. bilgi i$lem icin 0531 493 33 81 pepsi dani$ma mudurlugunu arayini.

pepsi.

hayir ne pepsi icerim, ne de herhangi bir yari$maya girmi$ligim var ama du bakalim. bu ba$ligi da acmamim sebebi muhtemelen size de bu ya da benzeri numaralardan benzer mesajlar gelecektir, kimi yerlerde okuduguma gore sizden kontor talep edecekler aman diyeyim.
independence
aradim ve $u $ekilde bir bilgi geldi;

+ iyi gunler, bana $oyle boyle bir mesaj geldi. nedir?
- evet beyefendi, hattiniz pepsi ya$atir kampanyasi dahilinde 10 milyar para odulu kazandi, hayirli olsun diyoruz oncelikle.(konu$an ki$i soylediginden tek kelime bile anla$ilamayan koylu $iveli birisi.)
+ e te$ekkurler, sonra?
- turkiye i$ bankasi’nda hesabiniz var mi acaba?
+ hayir i$ bankasi ile cali$miyorum.
- isim soyisim neydi?
+ independence
- independence bey, dogum tarihiniz nedir gun ay ve yil olarak?
+ bu bilgileri nicin soruyorsunuz?
- adiniza i$ bankasinda 12 hanelik bir hesap numarasi olu$turabilmek icin.
+ benim adima siz nasil hesap olu$turacaksiniz?
- yapiyoruz efendim biz.
+ ben kimimle goru$uyorum?
- hakan yildirim.
+ hakan bey, ben $imdi pepsi genel mudurlugunu arasam ve bu numarayi soru$tursam bana kesinlikle bu numaranin kendilerine ait oldugunu soyleyebilirler degil mi?
- beyefendi, siz bu parayi istiyor musunuz istemiyor musunuz?
+ 10 milyar, neden istemeyeyim. ama bana 0531 493 33 81 no’lu telefondan birisi mesaj yolluyor ve ardindan da ozel bilgilerimi istiyor. ben bunu teyit ettirmeden sizinle ozel bilgilerimi payla$ir miyim sizce?
- tamam beyefendi, iptal ediyoruz kapatin.

ve suratima telefonu kapatti. 155’i arayarak $imdi ihbarda bulunuyorum.
independence
konu ile alakali 155 polis imdat telefonunun vermi$ oldugu bilgi $u $ekilde;

"vermi$ oldugunuz numarayi ve ismi ilgili birime aktaracagim ancak o yonde cok ihbar aliyoruz, kesinlikle kendileri ile diyaloga girmeyin kontor yollamayin."

ah dedim cok incesiniz, az sonra 3000 kontor yollayacaktim, yolumu aydinlattiniz.

bana ne yapmamam gerektigini soylemeyin arkada$im, ben her halukarda bu ve benzeri insanlara pabuclarini ters giydirir gotleri onlerinde yollarim nereye gideceklerse. siz bu i$e cozum bulun, bunlari yakalayin. telefon numarasi elinizde, telefonun kime kayitli oldugu hangi tarihte alindigi hemen bulunut turkcell’den. nereden ve kacta satin alindigi da cok net bulunabilecegine gore alirsin guvenlik kamerasi gotuntulerini en azindan e$gal belirlersin. bana ne okuyorsun "bu yonde cok ihbar aliyoruz, kendileri ile diyaloga girmeyin kontor yollamayin diye.", sen gorevini yap adami bul, ben kendime mukayyet olurum.
instrument
çok pis deşarj olasım var. lütfen beni de arasın dediğim numaradır. hatta ben çağrı atayım verin lan 10 bin liramı diyeyim. evet.
udi weltmaister
aylardır bekliyorum belki ararsın diye ama aramadın ah aylardır, duyamadım hergün yandım. belki bir gün benide ararlar diye hasretle bklediğim telefon numarası.
sahipziz
tamam kontör alıp geliyorum dediğimde aynı mesajı bana 16 kez atan numaradır.
pepsi bilgi işlemden aradığını söyleyen kişinin şivesinden zaten anlarsınız düzmece olduğunu..
camadam
eğer numara gerçekten seda sayan’a aitse veya kendisiyle dolaylı yoldan da olsa bi alakası-bağlantısı varsa kendisiyle bacım macım diyerekten görüşmek isterim.. bi de "nooluyo bu onur şan’la ayrılıyomuşunuz, ne ayak?" falan diye sorarım..

ha bi de s leri niye f diye telaffuz ediyo, onu da sorarım bak..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol