01 ağustos 2008 konya kız öğrenci yurdunun çokmesi

nickten yana sansim yok
yürekleri yakan olaydır. ama bir kısım çevreler hala bu olaydan bile siyaset yapmaya çalışıyor. sözlükten kimseye atıfta bulunmuyorum. çeşitli haber sitelerinde okuduğum başlık ve yorumlara baktım cidden daha da yüreğim yandı.

bu yorumlardan birkaçı:

"""aile olabilmenin bile bir adabı vardır şimdi enkaz altında can çırpışan o körpe kızlar acaba isteye isteyemi gittiler . gittilerde neye hizmet etmek için din bilgisi zaten normal okullarda belli ölçülerde işleniyor ne vardıda şu yazın ortasında hemde yatılı bir kuran kursuna bu kadarmı gerekliydi
ben o çocuklara acırım ailesinin sorumsuzluguna sadece lanet olsun..."""


"""zannediyormusunuz ki gidiyorlarda orda allaha yakinlasip dini egitime tabi tutuluyorlar. ne arapca ogreniyorlar, nede anlamini. sadece duz, ruhsuz bir okuma, tarikatin masasi oluyorlar. bu cocuklara yazik olmus, allah rahmet eylesin."""

""neden o yurtta kaldığını dahi bilmeyen küçücük kızlarımıza üzülüyorum. amaç gelecekte şeriatı getirecek militanları yetiştirmektir. bunun gibi ne çok yurt, okul var ülkemde. devletin haberi varda yok.""


muadilinden yüzlerce bulabilirsiniz.

sizi sabit fikirliler, kısır beyinliler!.. olayın sebebi doğalgazsa kursun yetkilileri suçludur; yetkililer din eğitimi veriyorsa din değil! bina kaçak yapıldıysa yetkililer suçludur, hükümet değil!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol